Braşovul are două echipe în Liga I, dar numai un singur stadion omologat la standardele Federaţiei Române de Fotbal, ceea ce a dus deja la primele contre între cele două echipe. Pentru a obţine licenţa atât FC Braşov, cât şi Corona au ca loc de desfăşurare pentru meciurile de acasă Stadionul Tineretului, numai că reprezentanţii FC Braşov, care administrează baza sportivă, vor să ceară Coronei chirie. Municipalitatea nu este dispusă să plătească o chirie, ci doar să suporte o parte a costurilor de utilizare a infrastructurii şi să contribuie la plata utilităţilor, ţinând cont că terenul, care de altfel este al Primăriei, a fost pus gratuit la dispoziţia FC Braşov.
Reprezentanţii Primăriei s-au întâlnit astăzicu conducerea clubului pentru a găsi o soluţie convenabilă pentru ambele echipe, cel puţin pentru acest sezon, ţinând cont că echipa municipalităţii, Corona, are deja pe 22 iulie primul meci.
Stadionul de cinci stele mult visat
În acest context, edilii se gândesc serios să construiască un nou stadion la poalele Tâmpei, care să răspundă chiar şi cerinţelor Federaţiei Internaţionale de Fotbal. „Avem un studiu de fezabilitatea întocmit pentru un stadion şi luăm în calcul comandarea unui proiect tehnic în vederea derulării acestei investiţii. Vrem ca acest proiect să fie o prioritate pentru Consiliul Local”, a subliniat primarul George Scripcaru.
Stadionul proiectat de Primărie, în 2008, în locul fostului Stadion Municipal, urma să aibă 25.000 de locuri acoperite, nocturnă, încălzire a gazonului, cabinete medicale, magazine şi parcare cu 4.000 de locuri. Complexul era proiectat şi cu o sală de sport cu o capacitate de 5.000 – 6.000 de locuri. Realizarea unei astfel de investiţii a fost inclusă şi în portofoliul de proiecte pe care autorităţile vor să le depună spre finanţare cu bani de la Uniunea Europeană, în perioada 2014 – 2020.
Braşov