Parteneriatul dintre Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi ţara noastră s-a dovedit benefic din punct de vedere fiscal, consideră Christine Lagarde, directorul general al FMI. Domnia sa a adăugat că "ar fi păcat" ca ţara noastră să nu continue parteneriatul, pentru a consolida cadrul macroeconomic şi creşterea economică.
"Vreau să remarc faptul că avem un parteneriat de durată cu România şi a fost benefic din punct de vedere fiscal pentru că a restaurat stabilitatea pentru a genera investiţii, a restaurat încrederea în fundamentele economice ale ţării", a declarat Christine Lagarde, răspunzând întrebării dacă Fondul a fost un doctor bun pentru ţara noastră, având în vedere că oficiali ai FMI care au vizitat în trecut România au afirmat că instituţia este un doctor care administrează pastile amare pacienţilor.
FMI are vocaţia să i se solicite ajutorul de către ţări, atunci când acestea se confruntă cu situaţii dificile sau au nevoie de expertiza şi disciplina pe care acesta le oferă, a declarat şeful Fondului, în cadrul unei conferinţe prilejuite de vizita pe care a realizat-o în ţara noastră.
"Vom fi foarte încântaţi să ne continuăm discuţiile cu autorităţile pentru a ajuta la stabilizarea cadrului macroeconomic, care a fost restaurat cu mare eficienţă. Ştiu că nu a fost uşor, dar ar fi păcat să nu îl consolidaţi, să nu păstraţi acest cadru macroeconomic pentru a consolida creşterea economică, pentru a crea locuri de muncă, pentru a vă asigura că oamenii beneficiază de aceste eforturi", a mai susţinut Christine Lagarde. Domnia sa a adăugat că instituţia pe care o conduce nu impune niciun fel de tratament sau reţetă, doar negociază cu autorităţile, le respectă părerile, viziunile, pe care apoi le înaintează comunităţii internaţionale.
"Vom merge pe un drum pe care l-am ales împreună", a conchis Christine Lagarde.
Preşedintele Traian Băses