În lipsa unei rectificări de buget, angajaţii Oficiilor Judeţene de Consultanţă Agricolă (OJCA) care ar trebui să devină Camere Agricole, rabdă de foame. În Dâmboviţa, 23 de angajaţi aşteaptă să îşi primească salariile de cinci luni. Cei mai mulţi au primit înştiinţări de plată de la bănci. Oficiile Judeţene de Consultanţă Agricolă care vor deveni Camere Agricole, au fost trecute de la Ministerul Agriculturii, la Consiliile Judeţene.
Reprezentanţii OJCA spun că guvernul trebuie să se implice rapid pentru reorganizarea Camerei Agricole. Paşii făcuţi în ultimii ani au fost greşiţi, în sensul că această instituţie, care ar trebui să-i sprijine pe micii producători, a fost dată în structura Consiliilor Judeţene, dar finanţarea vine de la Ministerul Agriculturii, ceea ce nu este deloc bine.
„Momentan, Camera Agricol funcţionează pe Hotărârea de Guvern 1609, din 2009, în urma acelui transfer de la Camera Agricolă către Consiliul Judeţean. Problema cea mai mare a salariaţilor, cea financiară, vine din faptul că în martie, trebuia să apară acele Camere Agricole alese de fermieri şi baza tehnică trecea în subordinea acestor ONG-uri. Actul normativ a fost retrimis în parlament, s-au făcut modificări şi a apărut în luna iunie, urmând ca în 90 de zile să se facă alegeri pentru Camerele Agricole. Actualele Camere Agricole, foste Oficii Judeţene de Consultanţă, au avut bugetare doar până în martie când se aplica legea. Pentru că nu s-a mai aplicat, salariaţii nu şi-au mai luat lefurile”, a declarat Ion Oprea, directorul Camerei Agricole Dâmboviţa.
Toţi cei 23 de angajaţi, de cinci luni fără lefuri
„La Dâmboviţa mai sunt 23 de salariaţi. Din păcate sunt probleme pentru că toţi mai au credite sau diferite rate de achitat. Îmi vin o grămadă de hârtii de la bănci prin care mi se solicită să îi ajut să recupereze din da