Angajaţii Laminorul Brăila vor picheta, săptămâna aceasta, sediul societăţii şi Prefectura, în speranţa că îşi vor primi salariile restante, după cum a anunţat ieri liderul de sindicat al uzinei, Constantin Iarca, având în vedere că din 363 de salariaţi existenţi la acest moment 343, vor primi preaviz de concediere începând cu 15 august.
"Vrem să se lămurească problema salariilor angajaţilor, mai precis achitarea salariilor la zi. Acţiunile noastre vor continua şi cu pichetarea Prefecturii, unde revendicarea vizează obţinerea unor angajamente ferme privind lămurirea problemei cu alimentarea Fondului de garantare, singura sursă de venit până când oamenii vor primi indemnizaţia de şomaj. Fondul de şomaj va fi sursa de venit pentru aceşti oameni până la banii din fondul de garantare", a declarat Iarca, citat de Agerpres.
Liderul sindicatului Laminorul a mai spus că, potrivit noii organigrame, în societate vor mai rămâne doar 20 de angajaţi, câte un om pe fiecare zonă, astfel încât să fie asigurate ins¬talaţiile şi maşinile din uzină.
Laminorul Brăila şi-a oprit activitatea de producţie din decembrie anul trecut şi a trecut în şomaj tehnic toţi salariaţii. În primăvară, ruşii de la Mechel au anunţat vânzarea la pachet a portofoliului de acţiuni deţinute la combinatele metalurgice din România, adică Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelul Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Târgovişte. Tranzacţia s-a făcut pentru suma de doar 52 de euro, iar cumpărător a fost firma Invest Nikarom, cu sediul în Bucureşti.
La puţin timp, Laminorul a cerut intrarea sub protecţia Legii insolvenţei, iar instanţa a acceptat solicitarea, numind administrator judiciar RVA Insolvency Specialists SPRL, o firmă din Bucureşti.
A.G. Angajaţii Laminorul Brăila vor picheta, săptămâna aceasta, sediul societăţii şi Prefectura, în speranţa că îşi vor primi