Dacă ai rău de maşină, mai mult ca sigur îţi planifici cu groază fiecare drum mai lung pe care trebuie să îl parcurgi. Ameţelile, oboseala şi greaţa, mai exact senzaţia de rău de maşină, îţi pot transforma vacanţele în coşmaruri. Iată câteva sfaturi pentru a avea o călătorie plăcută şi fără incidente.
Stările de rău de maşină rezultă din faptul că organismul percepe o discrepanţă între ceea ce vede şi ceea ce simte.
Acest conflict între ceea ce se vede şi ceea ce se simte declanşează producerea unei substanţe cu efect asupra neuronilor, substanţă înţeleasă greşit de corp ca fiind o substanţă halucinogenă otrăvitoare. Din această cauză, organismul încearcă să scape de această senzaţie de dezorientare.
Medicul de familie Daniela Veliscu recomandă ca în astfel de situaţii neplăcute să se administreze înainte de drum un comprimat de Metoclopramid.
“Se ia Metoclopramid ca medicament de însoţire în stările astea de rău, pentru că atenuează senzaţia de vomă şi de ameţeală. Este recomandat respiratul profund, se inspiră pe nas, se expiră pe gură. Astfel se atenuează senzaţia de rău“, a declarat Daniela Veliscu.
“Răul de maşină provoacă senzaţii de greaţă, de vertij, durere de cap, vărsături. Apare şi la copii şi la adulţi. La copii există posibilitatea să le treacă sau să se diminueze din fenomene în timp. Se recomandă să se închidă ochii sau să se uite în podea, pentru că dacă se vor uita în exterior poate să le vină aceste simptome mai rapid. Se poate administra un tratament simplu, un antihistaminic şi un antiemetic, pastile împotriva vărsăturilor: Emestop, Emetiral, Torecan, Aerius, Borenar. Se recomandă ca înainte de a pleca să nu se mănânce cantităţi mari, ci să se mănânce ceva uşor”, susţine şi medicul Fochi Adrian.
Sfaturi utile ca să scapi de răul de maşină
Comentarii.
Dacă ai rău de maşină, mai mult ca sigur îţi planifi