ADMITERE FACULTATE 2013. Numele foştilor studenţi care au scris romane, au intrat în politică sau televiziune s-au transformat în brand de imagine pentru multe institutuţii de învăţământ superior.
Ideea de a sta în aceleaşi bănci unde şi-au tocit coatele învăţând scriitori, politicieni sau oameni de ştiinţă celebri dă o nouă dimensiune experienţei de student, iar universităţile au înţeles rapid că popularitatea absolvenţilor cunoscuţi reprezintă o mină de aur pentru imaginea instituţiei. Aflaţi tot ce trebuie să ştiţi despre admiterea la facultate, urmărind secţiunea specială EVZADMITERE FACULTATE 2013.
Studenţii de astăzi, personalităţile de mâine
Avantajate la acest capitol sunt universităţile cu state vechi, care se laudă cu un portofoliu impresionant de somităţi în aproape orice domeniu. Este şi cazul Universităţii din Bucureşti, înfiinţată acum aproape 150 de ani, unde s-au format personalităţi precum Emil Cioran, A.D.Xenopol, Lucian Boia, Grigore Moisil, Mircea Eliade, Solomon Marcus sau Mircea Cărtărescu, Emil Constantinescu, Teo Trandafir, Gabriel Liiceanu sau Florin Iaru.
Unul dintre absolvenţii instituţiei este Sever Voinescu, care a lăsat Ploieştiul pentru a studia în Capitală, la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti. „Alegerea facultăţii a fost un compromis în familie. Eu voiam să devin actor, părinţii mă voiau medic, aşa că am ales Dreptul, care îmbina partea de spectaculos pe care o căutam eu, cu cea de seriozitate preferată de ai mei”, mărturiseşte analistul politic, absolvent al promoţiei 1992.
Acesta spune însă că ştiinţa dreptului l-a fascinat din prima zi şi i-a oferit cea mai bună pregătire pentru cariera care l-a consacrat. „În politică, cei cu un antrenament juridic serios au un avantaj major. Dreptul îţi conferă un anumit tip de gândire util pentru o sumedenie de alte cariere”, crede Sever Voinescu. Ast