Consilierii locali nu se grăbesc să îşi depună raportul de activitate pe anul trecut şi să le arate astfel cât au muncit pentru cei care i-au ales. Unii dintre ei se pot “lăuda” doar cu patru-cinci proiecte de hotărâre iniţiate într-un an.
Cei 27 de consilieri locali nu s-au îngrămădit să îşi depună raportul de activitate pe anul 2012, deşi suntem deja în partea a doua a anului. Doar 8 din cei 27 au publicat până acum raportul pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. Restul nu se grăbesc să le arate alegătorilor ce au muncit anul trecut, deşi legea spune clar că “fiecare consilier, precum şi viceprimarul sunt obligaţi să prezinte un raport anual de activitate care va fi făcut public prin grija secretarului”.
La un an de mandat, unii consilieri locali nu au motive să fie foarte mândri de activitatea lor în slujba comunităţii în condiţiile în care abia dacă au iniţiat atâtea proiecte de hotărâre încât pot fi numărate pe degetele de la o mână. Despre audienţe şi alte activităţi nu se ştie nimic deoarece majoritatea nu şi-au publicat raportul de activitate.
Cine sunt “codaşii” la capitolul proiecte de hotărâre
După o monitorizare a proiectelor de hotărâre care au trecut prin şedinţele de Consiliu Local în perioada iunie 2012 – iunie 2013 reiese că pe lista consilierilor codaşi la capitolul iniţiative se află Irimie Emil Popa (USL), Dan Tarcea (USL), coiniţiatori la trei proiecte de hotărâre, Ioana Borza (USL), Iuliu Ţăgorean (PPDD), Doru Stoica (USL), Radu Raţiu (PDL), Gabriel Oniga (USL), Florin Gliga (PDL), Olah Emese (UDMR), Ioan Dan Morar (USL) şi Radu Constantea (PDL), coiniţiatori la patru-cinci proiecte de hotărâre în primul an de mandat. Pe aceeaşi “listă a ruşinii” pot fi notaţi cu succes şi Ovidiu Turdean şi Constantin Tomoş, ambii PDL-işti şi coiniţiatori la aproximativ cinci proiecte. Printre proiectele pentru care s-au „luptat” consilierii leneş