Nu m-a surprins cu nimic faptul că expertiza investiției SNLO de la Slivilești a scos la iveală modul în care se executau lucrările din bani minerești. Astfel, aproape 10 miliarde de lei vechi, la o lucrare de 40 de miliarde, nu este de ici, de colo. Și să încasezi o asemenea sumă fără să o meriți nu este ușor, fiind greu să cheltui atâția bani. Nu atât de greu i-a fost lui Cristea Fluerătoru, liderul de sindicat al minerilor de la Motru. S-a mai constatat cu ocazia expertizei cum sindicaliștii s-au îmbuibat cu banii unităților de stat pe care trebuiau să le protejeze. Din 4,5 miliarde cât a încasat Fluerătoru, nici 500 de milioane nu se justifică, patru miliarde rămânându-i bani de buzunar.
Aș lua această lucrare ca un exemplu pentru ce au făcut de-a lungul anilor unii lideri de sindicat și trebuie să înțelegem toți care este adevărata miză a luptei sindicale cu Laurențiu Ciurel și administrația CEO. Chiar și unii lideri de sindicat, cei onești și corecți, își dau seama în ce cloacă s-au băgat și lângă cine au stat la ședințe.
Fluerătoru, așa cum s-a văzut în paginile Exclusivului, a dat multe tunuri în afacerile cu SNLO, un alt exemplu fiind cel al ambulanțelor închiriate la CEO pe sume astronomice și total nejustificate. Despre drumul de la Slivilești am scris și în urmă cu 8-9 ani, dar nu s-a sesizat nimeni, nu a anchetat nimeni, dosarul punându-se la păstrare până la prescierea faptelor.
Surprinzător pentru mine este că procurorul Grecu de la Parchetul Local a efectuat demersurile normale de cercetare penală și a dispus și expertiza tehnică și contabilă, din aceasta reieșind pagubele imense, un sfert din bani fiind de-a dreptul furați. Sunt curios cum va evolua dosarul, întrucât prejudiciile sunt foarte mari, dar și ce măsuri se vor lua în viitor. Am spus surprinzător pentru că, din păcate, nu foarte mulți procurori se mai agită în Gorj pentr