Lucrul în echipă a dat roade la bacalaureat pentru elevii de la Colegiul Tehnic „I. C. Ştefănescu”, după implementarea proiectului Zburd – Educaţie prin coaching.
Asociaţia ROI a aplicat metode inovative de învăţat pe tineri din cinci oraşe: Bucureşti, Iaşi, Braşov, Sibiu şi Câmpulung Muscel, elevi înscrişi la licee tehnologice, care au înregistrat în 2011 o rată de promovare de maximum 20%. Beneficiarii ieşeni ai proiectului, elevii din seria curentă de la „I. C. Ştefănescu”, au reuşit să promoveze în proporţie de 34% bacalaureatul după prima sesiune, cu 16 procente mai mult decât în anul 2012. Adică, în termeni comparativi, o creştere cu aproape 50%, de la 18 procente la 34 de procente. “În general, exigenţa profesorilor a sporit, iar elevii au fost mai interesaţi în pregătire, în special la matematică. Încă de anul trecut, au avut loc simulări. La iniţiativa echipelor mixte formate din profesori, elevi şi părinţi din cadrul proiectului nostru, în majoritatea liceelor s-au format grupuri de studiu la matematică. Din feedbackul primit, grupurile de studiu formate de 2-4 elevi funcţionează cel mai bine”, a explicat Simona David-Crisbăşanu, managerul proiectului. Programul Zburd – Educaţie prin coaching presupune ca elevii să lucreze în echipe de 10 – 12 persoane, să topească zidurile profesor – elev şi să îmbunătăţească comunicarea. Profesorii au fost încurajaţi să folosească metode interactive de predare, iar părinţii s-au implicat mai mult în viaţa şcolii.
Lucrul în echipă a dat roade la bacalaureat pentru elevii de la Colegiul Tehnic „I. C. Ştefănescu”, după implementarea proiectului Zburd – Educaţie prin coaching.
Asociaţia ROI a aplicat metode inovative de învăţat pe tineri din cinci oraşe: Bucureşti, Iaşi, Braşov, Sibiu şi Câmpulung Muscel, elevi înscrişi la licee tehnologice, care au înregistrat în 2011 o rată de promovare de maxim