Procurorii mai picură puţin mister în dosarul "Jaful secolului". Pentru că nu au curaj să spună, cu subiect şi predicat, că şapte opere de artă extrem de scumpe, furate din Olanda, au dispărut fără urmă pe teritoriul României (şi nu sunt în stare să le găsească), anchetatorii DIICOT joacă un fel de alba-neagra cu presa: tablourile ba sunt arse, ba nu sunt arse... de tot! Când vom afla ADEVĂRUL?
DIICOT a precizat, ieri, printr-un comunicat, că, în dosarul tablourilor furate, continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, fără însă a spune, cu subiect şi predicat, dacă tablurile ar fi sau nu... arse.
"Până la întocmirea raportului de expertiză, nu se pot formula concluzii"
"Prin rechizitoriul din data de 15 iulie 2013, s-a dispus trimiterea în judecată a autorilor faptei de furt; prin acelaşi act, s-au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor în cauza disjunsă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere cu consecinţe deosebit de grave. Până la soluţionarea acestui dosar penal, respectiv până la întocmirea raportului de expertiză şi efectuarea altor activităţi specifice, necesare pentru dispunerea unei soluţii legale şi temeinice în cauză, nu se pot formula concluzii referitoare la tablourile sustrase", se spune în comunicatul DIICOT.
Hoţii tablourilor din Olanda, cercetaţi în numeroase alte dosare
Tinerii trimişi în judecată pentru furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam sunt cercetaţi în numeroase alte dosare, pentru distrugere, violare de domiciliu, proxenetism, ultraj sau trafic de persoane, potrivit rechizitoriului procurorilor DIICOT.
Conform anchetatorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (citaţi de Mediafax), Eugen Darie este cercetat în prezent de procurorii Pa