Câteva sute de copii şi tineri au ajuns la medicul de familie ori la spital în ultimele două luni, acuzând simptome ale bolii diareice acute (BDA). Pentru 176 dintre aceştia s-a prescris tratament la domiciliu, alţi 94 au ajuns la spital.
Cei mai afectaţi de această boală sunt, în continuare, sugarii, de la jumătatea lunii mai, 33 de bebeluşi fiind diagnosticaţi cu această boalăşi necesitând tratament de specialitate în spital. Tot la spital au ajuns şi 17 copii în vârstă de un an, opt de doi ani, patru de trei ani şi alţi patru de patru ani, 11 copii cu vârste între cinci şi nouă ani, opt de 10-14 ani şi nouă în vârstă de 15 până la 19 ani.
La medicul de familie au ajuns însă de două ori mai mulţi copii cu probleme diareice acute. Cei mai mulţi, 35, au vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, însă numeroşi au fost şi sugarii şi copii de un an, câte 27 astfel de cazuri fiind tratate la cabinetele de medicină de familie.
Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău fac apel la populaţie să respecte regulile minime de igienă corporală şi alimentară, pentru a evita neplăcerile provocate de boală:consumați apă de băut provenită din surse sigure sau îmbuteliată; spălați-vă mâinile cu apă și săpun cât mai des, obligatoriu înainte de fiecare masă; spălați fructele și legumele înainte de a le consuma, sub jet puternic de apă; feriți alimentele de muște.
Boala diareică acută se caracterizează prin creșterea frecvenței scaunelor la trei sau mai multe și diminuarea consistenței lor. De cele mai multe ori, este consecința unor infecții ale tubului digestiv (cauzate de viruși sau microbi), însoțite de deshidratare marcată, elementul de gravitate în această boală.
Câteva sute de copii şi tineri au ajuns la medicul de familie ori la spital în ultimele două luni, acuzând simptome ale bolii diareice acute (BDA). Pentru 176 dintre aceştia s-a prescris