Cunoscutul avocat Cătălin Dancu, apărătorul inspectorului-şef Ioan Nicuşor Todiruţ în dosarul înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava, a explicat ieri că a amânat graba procurorului de caz de a-l trimite în judecată pe comisarul-şef întors de la începutul acestei luni la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, după aproape un an de „exil” în fruntea IPJ Călăraşi.
Nemulţumit de faptul că procurorii DNA Suceava vroiau să dispună săptămâna aceasta trimiterea în judecată a lui Todiruţ, pentru achiziţia la un preţ supraevaluat al sediului Poliţiei municipiului Suceava, şi să disjungă într-un alt dosar cercetările pentru cumpărarea, tot la un preţ mult peste cel real, al sediului poliţiei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, avocatul Cătălin Dancu a reacţionat şi, susţine el, a dejucat planul anchetatorilor.
Dacă Todiruţ era trimis în judecată, comisarul-şef era pus la dispoziţia unităţii şi era înlăturat de la conducerea IPJ Suceava, fără a mai putea să deţină funcţii de conducere în poliţie.
„Am făcut plângere împotriva disjungerii făcute de procurorul-şef cu privire la achiziţia sediul poliţiei din Câmpulung Moldovenesc, pentru că ei au hotărât aşa, ad-hoc, că ar trebui finalizat doar dosarul sediului Poliţiei Suceava, iar dosarul sediului Poliţiei Câmpulung Moldovenesc să fie disjuns şi judecat la calendele greceşti”, a declarat Cătălin Dancu, pentru Monitorul de Suceava.
Plângerea va fi analizată la structura centrală a DNA, iar un răspuns ar trebui să fie formulat în cel mult 20 de zile, arată avocatul Dancu. Acesta a precizat însă că a mai depus o cerere cu aproximativ 20 de probe noi care dovedesc nevinovăţia lui Todiruţ şi o altă cerere la secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne, chestorul Ion Stoica, „întrucât există dubii legale cu privire la modalitatea ilegală în c