Artistul din „Las Fierbinţi” dă concerte, pilotează avioane, îşi conduce afacerea şi, în timpul liber, sapă în seră. Sursa: RĂZVAN PETRESCUSursa: RĂZVAN PETRESCU
1 /.
O discuţie în bucătărie cu Mihai Mărgineanu este o experienţă cu umor. Chiar dacă declară că nu prea se pricepe la gătit, artistul încearcă orice şi mănâncă cu mare poftă. „Mie îmi place bucătăria mediteraneeană, care este foarte uşoară. Îmi plac peştii… morţi, caracatiţa, tot ce înseamnă melci, moluşte, mai puţin meduzele. Mănânc foarte mult şi mănânc multe, multe legume. Tocmai de aceea am şi un solar al meu, unde cultiv roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei”, povesteşte Mărgineanu.
Şi-a luat model pe Honda
Vestea că Mihai Mărgineanu are timp să se ocupe de un solar m-a luat prin surprindere, mai ales că, de curând, cântăreţul şi actorul din „Las Fierbinţi” a luat toate examenele şi a devenit pilot comercial. „Povestea cu solarul a început când am citit istorioara lui Honda. El a început să repare biciclete, după care le-a pus un motor… până când a ajuns omul la motoare de avion. Apoi a donat toată averea statului japonez, hotărâre pe care fiul lui a primit-o cu zâmbetul pe buze.
Honda şi-a ţinut în timpul războiului familia cu mâinile lui, lucrând pământul, în Japonia, unde ştim că este un sol sărăcăcios. Lucrul acesta m-a făcut să mă gândesc la a-mi hrăni familia cu mâinile mele. La început a fost greu, dar acum a început să-mi placă. Solarul este în Băneasa, exact lângă casa mea”, spune Mărgineanu. El a investit în afacere doar cinci sute de lei, iar din ce produce mai dă şi pe la prieteni.
„Diferenţa de substanţă se simte la legume. Gustul e altul şi asta poate fi o capcană. E-urile dau un gust bun şi un aspect frumos. Tocmai de aceea suntem dependenţi de toate prostiile şi mâncăm tot ceea ce nu ne face bine. Roşia naturală s-ar putea să nu aibă tocmai gustul de ni