Cel mai vestit vampir din lume, Dracula din Transilvania, care a aparut pentru prima data in romanul lui Bram Stoker, in 1897, este “reinviat” de autoritatile romane, scrie presa internationala, dupa ce Romania si-a intentia de a profita de acest mit pentru a atrage turisti.
Transilvania poate deveni in sfarsit o destinatie turistica internationala de renume, cu beneficii nu numai pentru turismul din regiune, dar si pentru economia noastra.
Autoritatile locale din sase judete din Transilvania ar putea realiza un proiect ce ar utiliza fonduri europene, numit „Dracula“, conform unei propuneri a primarului orasului Targu Mures”, scrie Discovery News, citand un comunicat al Federatiei Asociatiilor de Promovare a Turismului din Romania, de la inceputul lunii.
Vampirii au fost populari vreme de multe decenii datorita romanelor de fictiune ale lui Stephenie Meyr, Anne Rice, Stepehn King si multi altii, insa cel mai vestit vampir din lume este Dracula lui Bram Stoker, autorul romanului cu acelasi nume, noteaza Discovery News.
CITEȘTE ȘI: Patronatele din turism salută „Proiectul Dracula“
„Romania nu a reusit sa faca o mare afacere din promovarea acestei idei in turism. Turismul paranormal, horror si de divertisment reprezinta un mare business: sa luam in considerare Monstrul din Lochness din Scotia, excursiile ce amintesc de procesul vrajitoarelor de la Salem, Massachusetts si despre prabusierea OZN-ului de la Roswell, New Mexico”, sustine cercetatoarea Sharon Hill, in publicatia Doubful News, citată de ziare. com.
Intr-adevar, comparand cu multe alte destinatii turistice similare, Romania se afla mult in urma, noteaza jurnalistii straini.
Dar de ce a durat atata timp? Potrivit autoritatilor turistice din Romania, cea mai mare problema a fost “ezitarea unei anumite parti din opinia publica din tara, privind asocierea Romaniei cu legenda