Avertismentul aplicat BCR-ului de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor în 2009, pentru 399 de contracte de asigurări răscumpărate parţial înainte de termenul legal de minimum 6 luni, nu a fost privit ca o interdicţie de Diana Violeta Sevciuc, directorul executiv de vânzări al BCR Asigurări de Viaţă, arestată preventiv în dosarul de evaziune fiscală instrumentat de DIICOT Mureş
Inculpata a declarat în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Târgu-Mureş, în timpul judecării recursului împotriva mandatului de arestare preventivă, că banca a primit o contravenţie minoră din partea CSA şi că după acel control, încheierea de contracte de asigurare de viaţă de grup şi răscumpărarea înainte de termenul legal au continuat în acelaşi mod. Sevciuc a susţinut că dreptul de a răscumpăra contractul aparţine exclusiv clientului, dar derogările de la temrenul legal erau aprobate de ea.
“Frecvenţa de răscumpărare a clauzei de economisire beneficii e determinată de client, fără o intervenţie directă din partea mea (...) Nu este posibil să îngrădeşti libertatea clientului vis-a-vis de accesarea/răscumpărarea produsului pe care l-a contractat. Şi nu cred că prin câteva derogări am facilitat evaziunea fiscală”, s-a apărat Diana Violeta Sevciuc.
Sevciuc le-a mai spus magistraţilor, că în momentul în care au apărut îngrijorări în privinţa legalităţii contractelor de asigurări încheiate, ce cuprindeau două componente distincte – una de risc şi alta de economisire – le-a transmis superiorilor săi.
Inculpata a mai declarat că nu a avut contact direct cu clienţii şi nu a putut să-şi dea seama dacă angajatorii, sub pretextul încheierii asigurărilor de viaţă de grup, care erau răscumpărate chiar şi a doua zi de la semnarea contractului, plăteau în realitate salariile angajaţilor, eludând astfel plata contribuţiilor salariale datorate bugetulu