Faptul că locurile de muncă sunt o specie pe cale de dispariție, îi determină pe absolvenții clasei a XII-a să recurgă la alte modalități pentru a beneficia de un venit stabil, fie el cât de mic. Potrivit reprezentanților Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Gorj (AJOFM), sute de elevi au depus dosarul pentru șomaj în urma sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului.
Anual, elevii care termină liceul sporesc numărul șomerilor. Piața muncii nu le oferă foarte multe posibilități, iar singurul beneficiu financiar pe care absolvenții îl pot avea este indemnizația de șomaj, în valoare de 250 de lei. Sute de foști elevi, proaspăt absolvenți ai liceului, au apelat la AJOFM pentru a-și găsi un loc de muncă sau pentru a beneficia de indemnizația de șomaj. ,,Până acum s-au depus aproximativ 300 de dosare. Cei mai mulți dintre aceștia sunt absolvenți de licee de specialitate. Sunt, de asemenea, și absolvenți de învățământ superior, și absolvenți ai liceelor teoretice. Aceștia și-au depus primul dosar, urmând ca după ce trece termenul de 60 de zile de la absolvire, să vină să își depună cel de-al doilea dosar în baza căruia pot să beneficieze de indemnizația de șomaj”, a spus Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.
Promovabilitate – 57,54%
Anul acesta, la nivelul județului Gorj, în urma afișării primelor rezultate ale examenului de Bacalaureat, de promovabilitatea a fost de 56,99%, cu zece procente mai mult decât anul trecut. În urma recorectării lucrărilor, ca urmare a depunerii contestațiilor, promovabilitatea a crescut, ajungând la 57,54%.
Faptul că locurile de muncă sunt o specie pe cale de dispariție, îi determină pe absolvenții clasei a XII-a să recurgă la alte modalități pentru a beneficia de un venit stabil, fie el cât de mic. Potrivit reprezentanților Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Gorj (AJOFM), sute de elevi