* "Taximetriştii independenţi sunt disperaţi"
* Proiectul legislativ în domeniu - amânat pentru toamnă
Politicienii s-au "amestecat" foarte mult în legea taximetriei, este de părere Viorel Radu, preşedintele Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI), care ne-a spus că proiectul legislativ retras la începutul anului de pe ordinea de zi a Parlamentului a fost amânat pentru toamnă.
Domnia sa ne-a precizat: "Din plenul Parlamentului a fost întors (n.r. proiectul de lege). Ne-am întâlnit toţi membrii comisiei în 18 iunie şi a fost amânat până în toamnă, pentru discuţii. În acea comisie sunt primite nişte organizaţii patronale care reprezintă interesul lor personal. Acest proiect este susţinut foarte puternic de anumiţi politicieni, pentru acoperirea ilegalităţilor făcute odată cu acordarea autorizaţiilor de taximetrie în judeţul Ilfov peste limită. Au fost acordate mii de autorizaţii în Ilfov, în acelaşi timp în care, în Bucureşti, de la 4.400 de taximetrişti independenţi au mai rămas circa 3.200. Primăria a retras anumite autorizaţii pentru unii taximetrişti independenţi care nu au putut dovedi că nu au datorii. Dacă o companie cu datorii poate intra în insolvenţă, este foarte greu pentru persoanele fizice autorizate să rămână cu acele datorii pe care nu le mai poate achita şi care adună dobânzi în fiecare zi. Taximetriştii independenţi sunt disperaţi".
Viorel Radu ne-a spus că, după ce, la începutul anului trecut, se discuta de operarea pe teritoriul Capitalei doar a unei părţi din taxiurile înregis¬trate în Ilfov, cu acordul bilateral între Primăria Municipiului Bucureşti şi primăriile locale, între timp, au fost înfiinţate noi firme de taxi, fiind eliberate, până la începutul lunii octombrie 2012, circa 1.000 de autorizaţii de funcţionare. În proiectul de lege este solicitată aprobarea unui număr de 1.600 de taxiuri din