Napocamin, societate activă în domeniul construcţiilor şi pe piaţa imobiliară, a făcut o ofertă de 5 milioane de euro pentru preluarea imobilului monument istoric din centrul oraşului.
După mai multe serii de licitaţii eşuate şi ca urmare a depunerii unei oferte de 5 milioane de euro, creditorii Ardeleana Alba Iulia, societate care deţine hotelul, au decis altă procedură: vânzarea directă. Urmează publicarea anunţului de supraofertare şi 30 de zile de aşteptare, timp în care poate apărea un contracandidat.
„În şedinţa adunării creditorilor Ardeleana din 12 iulie 2013 a fost aprobată continuarea procedurii de valorificare a imobilului cunoscut sub denumirea de Hotel Continental prin metoda vânzării directe, în condiţiile art. 118 din Legea nr. 85/2006. Această modalitate de vânzare a fost aprobată de adunarea creditorilor ca urmare a existenţei unei oferte de cumpărare la preţul de 5 milioane de euro. Oferta a fost înaintată de o societate comercială cu sediul în judeţul Cluj. În perioada următoare, lichidatorul judiciar va desfăşura procedura reglementată de prevederile art. 118 din Legea nr. 85/2006", a transmis Cristian Tomescu, practician în cadrul Expert Insolvenţă, lichidatorul judiciar al Ardeleana, societate intrată în faliment.
În zilele următoare, lichidatorul va publica anunţul pentru procedura de supraofertare, moment din care un alt posibil cumpărător are la dispoziţie 30 de zile pentru a oferi o sumă mai mare pentru una dintre cele mai valoroase clădiri din centrul istoric al Clujului. Dacă nu există o astfel de intenţie, imobilul poate fi vândut către compania care s-a arătat dispusă să ofere cele 5 milioane de euro, Napocamin. Datorită statutului de monument istoric şi a anilor de nonintervenţie, reabilitarea clădirii şi darea ei în funcţiune presupun investiţii de ordinul milioanelor de euro, menţionau experţii imobiliari, în mome