*Au ajuns din greșeală în muzeu, au furat piesele de artă în mai puțin de trei minute, le-au transportat în sacoșe și le-au adus în țară în perne
Conform rechizitoriului, obținut de Agerpres, cei trei tulceni, Radu Dogaru, Eugen Darie și Alexandru Bițu s-au fi ocupat cu „plasarea“ româncelor pe piețele din Olanda, dar și cu furturi. La începutul lunii octombrie 2012, Darie şi Dogaru s-au deplasat la Muzeul de Istorie a Naturii din Rotterdam, situat pe strada Westzeedijk, dar nimic nu le-a trezit interesul.
Au ajuns întâmplător la Muzeul Kunsthall pentru a viziona tablourile expuse, dar şi pentru a-și calcula următorii pași, mai spun cei de la Agerpres.
Au decis să acționeze în noaptea de 15 spre 6 octombrie 2012, când era dechisă o expoziție.
După cum au mai declarat anchetatorii, citați de Agerpres, Radu Dogaru şi Adrian Procop, un alt complice, au pătruns în muzeu printr-o uşă de urgenţă, în jurul orei 3.16 AM CET, s-au deplasat în Sala 1 unde se aflau tablourile expuse şi prin smulgere au desprins din sistemul de prindere şapte tablouri semnate Picasso, Matisse, Paul Gauguin, Meijer de Haan, Monet şi Lucian Freud, operele de artă fiind transportate în două genţi de rafie, cumpărate anterior de la comercianţi chinezi. Au stat în muzeu 2 minute și 48 de secunde.
La ieșire, cei doi au fost așteptați de Darie într-o mașină, iar Bițu ținea „de șase“ dintr-o cafenea situată aproape de muzeu.
Tablourile, ținute în sacoșe, au ajuns în portbagaj, iar după aceea tinerii au lăsat mașina pe una din străzile centrale din Rotterdam și au plecat pe jos cu locuința lui Dogaru.
Tablourile au ajuns într-o debara din apartamentul lui Radu Dogaru. Iniţial, hoţii au vrut să vândă tablourile în Belgia şi au luat legătura cu un cunoscut, Moise George cunoscut sub numele de „George Hoţu“, au mai declarat reprezentanții DIICOT pentru Agerpres.