Vrei o pâine gustoasă în stil italian? Iată câteva reţete de focaccia. Este foarte aromată şi parfumată, fiind şi foarte simplu de gătit. Focaccia poate fi umplută cu diverse ingrediente, dar cel mai des întâlnită este în varianta simplă, unsă cu ulei de măsline şi aromată cu cimbru sau rozmarin.
Iată de ce ingrediente ai nevoie: un pliculeţ drojdie uscată (7 g), 500 g făină albă, 250 ml apă caldă, 50 g ulei măsline, cimbru sau orice alte ierburi aromatice, sare, feta sau cremă de brânză, 300 g roşii cherry, două cepe medii, 100 g măsline verzi. Focaccia cu cimbru şi ulei de măsline
Mod de preparare: se prepară aluatul din făină, apă şi drojdie. Se adaugă sare şi patru linguri de ulei. Se frământă până aluatul devine gumos. Se întinde în tava de formă rotundă şi se lasă la crescut 60 de minute. Se unge apoi aluatul cu restul de ulei de măsline, se presară sare şi cimbru, apoi daţi la cuptor până se rumeneste uşor. Cimbrul poate fi înlocuit cu busuioc, rozmarin sau orice alte ierburi mediteraneene. Foccacia cu roşii cherry
Mod de preparare: Se amestecă făina cu sarea într-un bol iar în mijloc se adaugă, uleiul, apa amestecată cu drojdia şi cinci linguri de ulei. Se frământă bine după care se pune la crescut 40 minute. După ce şi-a dublat volumul, se scoate aluatul şi se pune direct în tava cuptorului unsă cu ulei, cu degetele se întinde aluatul fără a trage de el prea mult. Se unge deasupra cu puţin ulei de măsline şi se presară sare. Se taie două cepe feliuţe, se amestecă cu puţin ulei şi sare. Se freacă puţin, apoi se împraştie peste focaccia. Roşiile cherry, tăiate în două se înfig puţin în aluat, apoi se dă la crescut încă o dată circa o oră. Apoi, se introduce tava cu focaccia în cuptorul preîncălzit circa 25 de minute până capătă o culoare aurie. Focaccia cu brânză şi ceapă
Mod de preparare: se amestecă făina cu sarea într-un bol iar în mijlo