Specialiştii în igiena alimentară avertizează că frigiderul este nu doar un depozit de alimente, ci şi unul de microbi. Temperatura, modul şi locul de depozitare ale alimentelor pot favoriza contaminarea mâncării cu diverse bacterii, care ne pot îmbolnăvi. Primul efect este toxiinfecţia alimentară, care în perioada de vară este mai răspândită ca oricând.
Una dintre principalele cauze ale toxiinfecţiilor alimentare este contaminarea alimentelor, iar răspândirea bacteriilor se face cu atât mai uşor, cu cât mâncarea nu este depozitată corect în frigider, potrivit România TV.
Mare atenţie la locul în care depozitaţi carnea în frigider. Caserolele cu carne proaspătă se aşază numai în congelator la o temperatură de -18 grade Celsius. În frigider se pot depozita numai dacă aveţi de gând să le preparaţi imediat. Locul cel mai indicat este pe raftul cel mai de jos pentru a împiedica contaminarea celorlalte alimente din frigider.
Caserolele cu carne nu trebui niciodată aşezate în preajma legumelor, pentru că bacteriile de pe carne pot ajunge foarte uşor pe acestea. Bacteriile de pe legume nu vor dispărea numai dacă le spălăm cu apa de la robinet, ele vor putea fi consumate în siguranţă numai dacă sunt gătite.
Sertarele pentru legume şi fructe pot aduna o mulţime de bacterii. Specialiştii în igiena alimentară spun că aceste sertare conţin de 750 de ori mai multe bacterii decât medic obişnuită. De aceea, legumele şi fructele trebuie să fie ferite de umezeală. Puneţi legumele şi fructele în pungi de hârtie şi depozitează-le în lăzile special destinate lor.
Cei mai mulţi dintre noi obişnuiesc să depoziteze sticlele cu lapte pe raftul de pe uşa frigiderului. Este greşit! Laptele trebuie ţinut pe raftul din mijloc, cât mai în spate. Frigiderul este deschis foarte des, iar aerul cald care pătrunde poate duce la fermentarea produselor alimentare.
Ni