Ghimbirul şi scorţişoara sunt privite ca nişte condimente care se folosesc pentru a îmbunătăţi gustul mâncării, însă nu multe persoane ştiu că acestea au numeroase proprietăţi benefice.
Scorţişoara are o reputaţie bună datorită proprietăţilor sale antioxidante. De asemenea, conţine calciu, magneziu, fier, informează „Natural News”.
Ajută în cazul diabetului
Scorţişoara poate ajuta persoanele care au diabet deoarece îmbunătăţeşte activitatea insulinei naturale din organism şi ajută la metabolizarea zahărului într-o manieră mai eficientă, astfel încât corpul va fi forţat să producă mai puţină insulină.
Acesta este o metodă eficientă de a regla nivelul de zahăr din sânge.
Previne afecţiuni ale inimii
Scorţişoara are proprietăţi antiinflamatorii, care ajută inima să se protejeze în faţa infecţiilor. De asemenea, scorţişoara este cunoscută pentru abilitatea de a lupta împotriva colesterolului dăunător, astfel prevenind bolile de inimă.
Stimulează activitatea cerebrală
Potrivit studiilor de cercetare, scorţişoara are un efect puternic în ceea ce priveşte funcţiile creierului, poate ajuta la îmbunătăţirea nivelului de alertă mentală şi poate calma nervii.
Ajută în cazul artritei
Persoanele care au dureri din cauza artritei pot găsi în scorţişoară o consolare. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Copenhaga, pacienţii cu artrită care consumă scorţişoară au şanse mai mari ca durerea lor să fie alinată.
Ghimbirul este cunoscut pentru că:
Atenuează greaţa
Femeile gravide trec frecvent printr-o perioadă în care se simt rău şi le este greaţă. Ghimbirul reduce aceste simptome.
Calmează osteoporoza
Ca şi în cazul scorţişoarei, ghimbirul poate aduce uşurare în cazul persoanelor care au artrită, în mod special osteoporoză. Când cele două ingrediente se combină, dure