Cu un număr de 19 departamente şi peste 160 de funcţionari care deservesc toate aceste compartimente, Primăria Petroşani are cel mai eficient aparat executiv din Valea Jiului. În total, numărul angajaţilor (cu tot cu SPADPP, SPLAS, lucrători la pieţe, personal de teren) se ridică la 326 de angajaţi. Munca funcţionarilor se măsoară simplu, în numărul de proiecte iniţiate şi realizate, atât pe fonduri europene cât şi pe fonduri din bugetul local şi, nu în ultimul rând, feed-back-ul cetăţenilor.
Participând la şedinţe de consiliu local, prin toate localităţile Văii, am realizat că numai la Petroşani, în timpul şedinţelor, şefii departamentelor de specialitate iau parte activ la şedinţe, în calitate de reprezentanţi ai aparatului executiv, şi sunt mereu pregătiţi să răspundă tuturor solicitărilor consilierilor locali. Şi nu trece nici măcar o şedinţă fără ca un şef de departament să nu lămurească pe careva din consiliul local despre legalitatea unui proiect de hotărâre, despre cheltuielile din cadrul proiectelor cu finanţare europeană sau locală. Consilierii locali nu sunt trimişi, cum se întâmplă frecvent la alte consilii locale, să se informeze singuri prin primărie.
Un alt semn al profesionalismului, pe care trebuie să-l recunoaştem, sunt zecile de proiecte cu finanţare europeană, care s-au desfăşurat la Petroşani, toate doar cu implicarea şi munca funcţionarilor, fără de care, a menţionat de fiecare dată şi primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, implementarea lor nu ar fi fost posibilă.
Reabilitarea arterei principale din Petroşani, reabilitarea unor străzi din Colonie, reabilitarea străzilor şi trotuarelor din centrul municipiului, din Aeroport şi din zona pieţei, reabilitarea drumului spre Peştera Boli, reabilitarea de poduri şi podeţe, lucrări de semaforizare şi giratorii, reabilitarea Centrului Civic şi a Brădetului, reabilitarea parc