Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca este prima din ţară la care a reintrodus, din acest an, examenul de admitere. În primele două zile de înscrieri, peste 4.000 de tineri din toată ţara au optat pentru facultăţile clujene ale UBB.
Un poster uriaş pe sediul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) care anunţă că se fac înscrieri.
Pe uşa de la intrare, afişele lipite cu informaţii despre ce trebuie să conţină dosarul de admitere, despre locurile unde se plătesc taxa de admitere şi sălile unde se depun dosarele.
La parter sunt mai multe mese pe care scrie „Admitere licenţă FSEGA“ ori „Admitere Master FSEGA“, mai mulţi studenţi, masteranzi şi profesori care îi ajută pe candidaţi să se înscrie, asta dacă mai au dubii ce specializare să aleagă. Mereu sunt şi nehotărâţi.
Două tinere au venit din Sibiu să se înscrie, una la contabilitate pentru că e „de viitor “, iar alta la informatică economică pentru că e convinsă că după ce o va absolvi îşi va găsi mai uşor de muncă.
„M-am înscris la informatică economică pentru că informatica şi economia sunt profesii care se caută pe piaţa muncii şi pot să mă angajez mai repede după ce termin facultatea“, spune Alina Loloiu (19 ani), venită din Sibiu să se înscrie la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB.
FSEGA avea şi săli de preînscriere unde candidaţii îşi introduceau informaţiile din dosarul de admitere ca să economisează timpul pierdut în momentul depunerii dosarului. „Am venit din Zalău să-mi înscriu fiica la Finanţe Bănci pentru că ea e la Bucureşti şi se înscrie la Academia de Ştiinţe Economice. Academia e prima ei opţiune. Dacă nu intră, vine la Cluj“, spune tatăl Anei Maria Oros, în vârstă de circa 45-50 de ani, prea puţin cunoscător în ale calculatorului, după cum tasta.
La FSEGA sunt în aceast an universita