11 programe de licenţă de la universităţi din Timişoara sunt propuse să intre în lichidare începând cu anul universitar 2013-2014, pentru acestea urmând să nu se mai organizeze admitere.
Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, a declarat că 183 de specializări din 37 de instituţii de învăţământ superior din ţară sunt propuse să intre în lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).
Potrivit documentului elaborat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) în acest sens, măsura ar urma să afecteze patru instituţii de învăţământ superior din Timişoara.
Astfel, de la Facultatea de Automatică şi calculatoare a Universităţii „Politehnica” Timişoara va dispărea specializarea Ingineria sistemelor multimedia.
De la Universitatea de Vest vor fi lichidate şase specializări de la cinci facultăţi: Fizica mediului (Facultatea de Fizică), Biochimie tehnologică (Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie), Economie şi afaceri internaţionale - învăţământ la distanţă (Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor), Drept - învăţământ la distanţă, Poliţie locală (Facultatea de Drept), şi Antropologie (Facultatea de Sociologie şi Psihologie).
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara rămâne fără două specializări de la Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare. Acestea sunt Chimie alimentară şi tehnologii biochimice, respectiv Controlul şi securitatea produselor alimentare.
Specializările Laborator clinic şi Asistenţă dentară dispar de la Facultatea de Medicină, respectiv de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara.
11 programe de licenţă de la universităţi din Timişoara sunt propuse să intre în lic