Terenul este pe locul unde în acest moment se face extinderea Grădinii Zoologice. Primăria va plăti 2,5 milioane de euro, iar pentru celelalte 2,5 milioane de euro va oferi alte tenure la schimb.
O firmă privată a preluat de la proprietarii iniţiali drepturile litigioase şi a declanşat procesura de executare silită a Primăriei. Edilii au făcut contestaţie în instanţă, dar au pierdut procesul. Ca să evite blocarea conturilor Primăria a căzut la înţelegere cu proprietarii. Va plăti 2,5 milioane de euro cash în două tranşe, iar pentru restul sumei va acorda terenuri în alte zone ale municipiului.
Astfel, în şedinţa de ieri, aleşii locali au aprobat alocarea primei tranşe de bani, respectiv 5,46 de milioane de lei (1,25 milioane de euro), urmând ca anul viitor să aloce alte 1,25 milioane de euro. „Am încercat să stingem cât mai repede acest litigiu, ţinând cont că instanţa i-a dat dreptate proprietarului, fiindcă altfel am fi fost în situaţia de a plăti penalităţi”, a precizat Cătălin Leonte, preşedintele Comisiei Buget-Finanţe, din cadrul Consiliului Local Braşov, citat de newsbv.ro.
Terenul era vital pentru Grădina Zoologică care este acum în plin process de moernizare. Noul parc ZOO, care va fi şi cel mai modern din ţară ar urma să se redeschisă la finele lunii august.
„Sper ca în cursul acestui an, braşovenii şi turiştii să poată vizita noua Grădină Zoologică, mai ales că la Braşov implementăm un concept unic în România: o grădină zoologică care nu este doar o zonă în care vizitatorii privesc animalele, ci şi o zonă de petrecere a timpului liber. Aici, atât părinţii cât şi copiii pot petrece câteva ore libere, relaxându-se sau învăţând lucruri noi. De asemenea, cei mici vor putea şi să vadă cum este organizată o gospodărie tradiţională. Cum este vorba despre un program naţional, pentru a finaliza această investiţie, depindem foarte mult de fin