Primul curs de formare a profesorilor pentru competente media si digitale din Romania - "MediaSIS” - a fost acreditat de catre Ministerul Educatiei Nationale.
Cursul se adreseaza profesorilor interesati sa foloseasca tehnici de educatie media in timpul orelor de curs – deconstructia imaginilor, selectia informatiilor din mass media, analiza stirilor, jurnalul de consum mediatic, folosirea Internetului in timpul orelor de curs in scop educational, resurse educationale deschise etc.
La finalul cursului, participantii vor primi 12 credite profesionale transferabile.
Profesorii de orice specialitate din invatamantul preuniversitar pot urma cursul, insa competentele dobandite in urma acestuia pot fi valorificate mai ales in cadrul disciplinelor din sfera stiintelor socio-umane, a studiului limbii si literaturii romane, a limbilor straine si a stiintelor naturale.
Cursul este impartit in sesiuni fata in fata (27 de ore) si online (23 de ore - pe platforma Moodle). Urmatorul curs si modalitatea de inscriere vor fi anuntate public. Sesiunile de formare vor fi disponibile in perioada 2013-2014 in functie de inscrieri.
Cursul MediaSIS este produsul Programului de Educatie Media al ActiveWatch si a fost pilotat in primavara anului 2012.
Formatori:
Nicoleta Fotiade a studiat jurnalism si un Master in Comunicare la Universitatea Westminster din Londra, Marea Britanie. Nicoleta are experienta de 10 ani in cercetare media, educatie media si management de proiecte. Este autoarea a cateva zeci de rapoarte de analiza media, a contribuit la scrierea a doua manuale si alte materiale resursa pentru educatie media. Este membra a asociatiei ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei si Coordonatoarea Programului de Educatie Media al ActiveWatch.
Bogdan Manolea este interesat de domenii ca dreptul tehnologiei informatiilor, drepturi