Locuinţa este sursa unei pleiade de ustensile şi obiecte de uz casnic necesare în activităţile de zi cu zi care sunt, de multe ori, medii fertile pentru dezvoltarea bacteriilor.
Poate că eşti tentat să spui că locurile cele mai murdare din casă sunt coşul de gunoi, toaleta sau mopul şi găleata pentru spălat pe jos. De fapt, unele dintre cele mai uzuale obiecte se dovedesc a fi un adevărat „paradis“ pentru dezvoltarea bacteriilor şi microbilor. „Huffington Post“ a întocmit o listă cu zece dintre cele mai murdare şi folosite obiecte din casă pentru a ne putea feri de aceste „focare“ de infecţie.
Chiuveta din bucătărie
Chiar dacă vine în contact cu apă caldă şi cu săpun de multe ori în decursul unei zile, chiuveta de bucătărie este plină de bacterii. Este foarte probabil ca acest element al bucătăriei să aibă mult mai multe bacterii decât au băile şi toaletele publice care, în mod normal, sunt curăţate cu dezinfectante foarte puternice.
Din cauza faptului că alimentele sunt, de cele mai multe ori, spălate sub jetul de apă sau depozitate în chiuvetă, acest obiect de bucătărie este de 100.000 de ori mai contaminat cu baterii decât sunt chiuvetele de baie, arată un studiu recent al FSN International, o organizaţie non-profit care se ocupă cu dezvoltarea standardelor de sănătate publică. Ideal ar fi ca o dată sau de două ori pe săptămână să speli chiuveta cu apă caldă şi săpun şi să îndepărtezi orice rest de mâncare. O metodă bio de curăţare implică folosirea unei combinaţii de bicarbonat de sodiu şi oţet, care poate fi lăsată să stea în chiuvetă peste noapte.
Filtrul de cafea
După fiecare 40-80 de utilizări este recomandat ca aparatul de făcut cafea să fie spălat pe interior. Acest lucru nu numai că va face gustul cafelei şi mai bun, ci va duce la eliminarea bacteriilor şi mucegaiurilor care s-ar putea dezvolta din cauza mediului întunec