Sase institutii de invatamant superior autorizate sa functioneze provizoriu nu vor mai putea organiza admitere, incepand cu anul universitar 2013-2014, pentru ca nu au solicitat evaluare la termen si au mai multe nereguli, a declarat ministrul pentru Invatamant Superior Mihnea Costoiu.
Cele sase universitati vor intra in lichidare pentru toate programele de studii de licenta, a precizat ministrul Mihnea Costoiu, atragand atentia candidatilor ca trebuie sa verifice la fiecare universitate daca programul de studii pentru care opteaza este autorizat provizoriu sau acreditat.
Institutiile vizate sunt Universitatea "Mihai Viteazul" din Craiova, Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi, Societatea Ateneul Roman - Universitatea Ecologica "Traian" din Deva, Fundatia Univeristara "Milenium" din Timisoara, Fundatia pentru Promovarea Invatamantului European (FINE) - Universitatea Wales- Romania din Bucuresti si Asociatia pentru Invatamant Superior in Comert si Turism - Universitatea de Stiinte, Arte si Meserii din Bucuresti.
Pentru toate programele de studii de licenta din structura acestora, prin Hotararea de Guvern 707/2012 s-a prevazut obligatia de a solicita intrarea in legalitate pana la 31 martie 2013, respectiv sa faca solicitare de evaluare, a explicat ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica Mihnea Costoiu.
Astfel, Universitatea "Mihai Viteazul" din Craiova are in structura sa sase programe de studii universitare de licenta autorizate inperioada 1997 - 2003. Aceste programe au depasit termenele de evaluare in vederea acreditarii. Din anul 2003 institutia nu a mai facut nici o solicitare de evaluare, a precizat Mihnea Costoiu.
Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi are in structura sa doua programe de studii universitare de licenta ce au depasit termenele de evaluare: evalua