AGERPREŢ: Domnule viitor ministru, este adevărat ce vehiculează oficinele de presă, cum că aţi supt sângele poporului? La modul figurat.
RELU FENECHIU: Bineînţeles că nu.
AGERPREŢ: Şi atunci vă întreb direct, cu riscul de a vă supăra: ce credeţi că are Justiţia cu dumneavoastră?
RELU FENECHIU: E limpede: m-am luat de Băsescu!
AGERPREŢ: Încă din 2002?! Vizionarismul dumneavoastră politic ar putea constitui un exemplu pentru mulţi liberali şovăielnici. Practic, ce v-au reproşat procurorii concret? În 2002, aţi avut bunul gust de a vopsi transformatoarele pe care le-aţi vândut Statului, creând o impresie deosebită celor de la Electrica Moldova.
RELU FENECHIU: Eu sunt om de afaceri. Dacă cumpărătorul este mulţumit de marfa pe care o primeşte, ce pot să spun? Să-l jignesc? Nu-mi stă în fire. Din momentul în care se semneaza recepţia mărfii, nu mai răspund de nimic, în afară de cazul în care produsul se află în garanţie.
AGERPREŢ: Practic, nu era cazul.
RELU FENECHIU: M-am ferit toată viaţa să fac afaceri cu statul.
AGERPREŢ: Aceasta este nuanţa pe care n-au sesizat-o procurorii: aţi făcut afaceri pentru stat. Practic, dacă aceasta este o vină...
RELU FENECHIU: Facerea de bine e ca înfăşurarea de bobine. Degeaba ai inductanţă, dacă nu e recunoscută în instanţă.
AGERPREŢ: Înţeleg. Gândirea dumneavoastră managerială este cunoscută şi apreciată. În fond, cui să vindeţi transformatoare decât statului? Persoanele fizice nu pot fi obligate să cumpere.
RELU FENECHIU: Aţi sesizat perfect. Este ca la autostrăzi. Ce să faci cu o instalaţie de preparat mixturi asfaltice în garsoniera electoratului? Eşti condamnat să lucrezi cu statul.
AGERPREŢ: Practic, v-aţi făcut treaba. Aţi fost cel mai bun ministru al Transporturilor. Aţi deblocat fonduri europene, aţi privatizat până şi CFR Marfă. Credeţi că întâmplăto