Regizorul american de origine română Jean Negulescu dispune de o stea pe Walk of Fame la Hollywood, fiind singurul român înregistrat astfel de cinematografia americană. La 20 de ani de la decesul acestuia (18 iulie 1993), Bănia pare că l-a uitat. Casa din Craiova în care s-a născut marele cineast de la Hollywood, propusă să fie casă memorială, a fost înstrăinată, placa memorială de pe casă a fost demontată, iar strada respectivă se numeşte ...I.L. Caragiale, în timp ce o altă stradă din apropiere, care se vrea a fi în memoria lui Jean Negulescu, a fost botezată de autorităţile Craiovei din anii trecuţi... „Jan Negulescu“. Şi cinematograful „Jean Negulescu“ a fost recuperat de moştenitorii proprietarului cinematografului.
Cinefilul şi regizorul craiovean George Obrocea, membru al Fundaţiei Internaţionale „Jean Negulescu“, membru UCIN România, a început să lucreze din 2012 la un film documentar despre marele cineast de la Hollywood născut la Craiova, motiv pentru care GdS i-a solicitat un interviu.
Ion Jianu: Intenţionez să scriu un articol despre marele Jean Negulescu (Jean Negulesco), născut în Craiova, faimos la Hollywood, articol căruia i-am pus următorul titlu: „Jean Negulescu, celebru la Hollywood, uitat acasă, la Craiova!“. Vi se pare exagerată afirmaţia mea?
George Obrocea: E foarte bine că vreţi să scrieţi un articol despre fascinantul Jean Negulescu. Ar trebui scris aproape în fiecare zi despre această inegalabilă personalitate artistică şi... umană. Afirmaţia dumneavoastră nu e deloc exagerată, cu... nuanţarea că Jean Negulescu e uitat nu doar la Craiova (ce consolare!), ci, aproape de toţi, în toată ţara. Jean Negulescu nu poate fi iertat, cu una - cu două, nici de unii confraţi din domeniul filmului şi artelor plastice. Că, de, nu e simplu să accepţi că altul, înaintea ta, a făcut vreo 40 de filme de lungmetraj la Hollywood, având în di