Măsura îi vizează şi pe alţi 34 de pensionari care au perturbat desfăşurarea şedinţei din 11 iulie, precum şi activitatea ulterioară a CARP.
Situaţia tensionată de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Roman ar trebui să se detensioneze. În teorie, deoarece, în practică, membrii CARP sunt mai imprevizibili decât copiii. Ascensiunea lui Constantin Tărâţă – cel care, la şedinţa din 11 iulie, s-a autointitulat preşedinte – a fost stopată de decizia Consiliului Director al CARP, care l-a exclus în şedinţa de joi, 18 iulie, din cadrul instituţiei. Coleg de suferinţă este şi profesorul Vasile Leoreanu, alături de alţi 34 de pensionari. În aceste condiţii, lupta nu ar mai mai trebui să continue pe sălile CARP, ci numai în instanţă, când oamenii legii le vor cere socoteală.
Consiliul Director al CARP din Roman, compus din cinci membri – Ion Vlăduţ (preşedinte), Vasile Dumbravă, Dumitru Călărăşanu, Dumitru Huţanu, Paul Teodorescu (membri) – s-a întrunit joi, 18 iulie, în şedinţă extraordinară pentru analizarea situaţiei create la Adunarea Generală din data de 11 iulie. “Lucrările şedinţei Adunării Generale din 11 iulie s-au desfăşurat conform convocatorului. Alegerea preşedintelui, a membrilor Consiliului Director şi a comisiei de cenzori nu a avut loc, datorită intervenţiei în forţă şi debandadei create de către un grup organizat de domnii Constantin Tărâţă, Miluţă Scutaru, Vasile Leoreanu şi alţii. Conform articolului 9, literele a) şi c), membrii CARP trebuie să respecte întocmai statutul şi hotărârile Adunării Generale, să participe la îndeplinirea lor şi să aibă o atitudine loială faţă de CARP şi organele alese, să nu desfăşoare activităţi şi acţiuni care să perturbe bunul mers al instituţiei”, se spune în procesul verbal din 18 iulie.
36 de pensionari războinici au fost excluşi din CARP Roman
Ca urmare, Comitetul Director a