Te-ai săturat de musacaua... să-i spunem clasică? Încearcă această variantă, săţioasă şi apetisantă!
Ingrediente:
1 piept de curcan
1 kg cartofi
2 morcovi
5 ardei copţi
2 cepe
200 g caş dulce
50 g brânză brie
200 g brânză de vaci
50 g brânză de oaie
100 ml lapte
4 ouă
1 lingură cu unt
2 linguri cu pesmet
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte uşor. Se adaugă morcovii raşi şi carnea tocată. Lasă amestecul să se înăbuşe bine. Din când în când, adaugă câte un strop de apă.
Cartofii fierţi în apă cu sare se zdrobesc. În piureul obţinut se daugă verdeaţa tocată, brânzeturile şi două ouă bătute bine cu un praf de sare şi piper. Subţiază piureul cu lapte.
Se unge o formă cu unt şi se tapetează cu pesmet. Întinde compoziţia de carne răcită şi amestecată cu restul de ouă. Aştrene fâşiile de ardei copt peste carne, după care acoperă cu amestecul de cartofi şi brânzeturi. Dă musacaua la cuptor, la foc mic, pentru 40-45 de minute.
Te-ai săturat de musacaua... să-i spunem clasică? Încearcă această variantă, săţioasă şi apetisantă!
Ingrediente:
1 piept de curcan
1 kg cartofi
2 morcovi
5 ardei copţi
2 cepe
200 g caş dulce
50 g brânză brie
200 g brânză de vaci
50 g brânză de oaie
100 ml lapte
4 ouă
1 lingură cu unt
2 linguri cu pesmet
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte uşor. Se adaugă morcovii raşi şi carnea tocată. Lasă amestecul să se înăbuşe bine. Din când în când, adaugă câte un strop de apă.
Cartofii fierţi în apă cu sare se zdrobesc. În piureul obţinut se daugă verdeaţa tocată, brânzeturile şi două ouă bătute bine cu un praf de sare şi piper. Subţiază piureul cu lapte.
Se unge o formă cu unt şi se tapetează cu pesmet. Întinde compoziţia de carne răcită şi a