Mai mult de jumătate din locuitorii comunelor învecinate rezervaţiei naturale Deniz Tepe ştiu că zona este una protejată prin lege, şi o mare parte dintre cei ce nu ştiu acest lucru ar fi dorit să fie informaţi. Reprezentanţii Asociaţiei MaiMult Verde au realizat un sondaj de opinie în localităţile Nalbant, Mihail Kogălniceanu şi Mihai Bravu, sondaj care a avut ca scop informarea locuitorilor în legătură cu statutul zonei Deniz Tepe.
Concluziile sondajului au fost că: 65,6% dintre respondenţi ştiu că Deniz Tepe este o arie protejată prin lege, însă doar 10,5 % dintre ei ştiu ce activităţi pot fi desfăşurate într-o astfel de zonă; peste jumătate (63,9%) dintre cei care nu ştiu că dealul Deniz Tepe este arie protejată au menţionat că ar fi vrut să fie informaţi de către Primărie despre acest statut şi doar 17,6 % dintre respondenţi au menţionat că le sunt cunoscute limitele ariei protejate. De asemenea, peste jumătate (53,6%) dintre respondenţii care ştiu că Deniz Tepe este o arie protejată consideră că aceasta poate aduce foloase comunităţii, iar un procent şi mai mare (55,9%) consideră că poate atrage turişti.
Studiul a fost realizat în cadrul proiectului „Elaborarea Planului de Management Integrat al sitului Natura 2000 Deniz Tepe” şi este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională.
Deniz Tepe este o arie naturală protejată cu o suprafaţă de 1.900 ha situată în sudul Podişului Dobrogei, în interiorul Depresiunii Nalbant. Custozii sitului sunt Societatea Ornitologică Română şi Fundaţia Eco-Pontica, iar administrativ, situl se află pe teritoriul comunelor Mihail Kogălniceanu, Mihai Bravu şi Nalbant. Zona este importantă pentru populaţiile cuibăritoare ale unor specii caracteristice zonelor de stepă precum: pasărea ogorului, ciocârlie de stol, ciocârlie de bărăgan, fâsa de câmp şi şorecar de câmp. De asemenea, este o importantă zonă de