Cristi Fluerătoru, Nicolae Giuran şi Sandu Benga au primit câte 29 de zile de arest preventiv, în dosarul în care sunt cercetaţi pentru modul de realizare a drumului Slivileşti - Motru. Fluerătoru, lider sindical din zona Motru, are o firmă care a lucrat la acest drum realizat necorespunzător şi este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi instigare la fals. Giuran şi Benga, ingineri în cadrul CE Oltenia, au fost preşedinte şi membru în comisia de recepţie şi sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi fals.
Liderul sindical Cristea Fluierătoru, şef al Departamentului Zonal Motru din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie, a fost reţinut în noaptea de miercuri spre joi de procurorii Parchetului Judecătoriei Târgu Jiu, după 13 ore de audieri. Cu câteva ore înainte au fost emise mandatele de reţinere pentru Nicolae Giuran, şeful comisiei de licitaţie şi director în minerit în zona Motru, precum şi Sandu Benga, un angajat al Complexului Energetic Oltenia. Cei trei au aflat aseară că vor sta încă 29 de zile în arest, decizia luată de judecători nefiind definitivă.
Nu este prima anchetă făcută cu privire la modul în care a fost realizat drumul Slivileşti – Motru, finanţat de fosta SNLO, drum care s-a deteriorat la scurt timp de la darea în circulaţia. S-au făcut mai multe expertize care se bat cap în cap, după cum susţin învinuiţii din dosar.
Fluerătoru, audiat ultimul
După ce au fost audiați Alecu Adrian, Pătru Florentin și Murgea Gheorghe, au fost chemați pe rând cei care urmau să fie trimiși direct în beciul IPJ. Primul care a aflat că-și va petrece noaptea în arest a fost Benga Sandu, inginer la EMC Roșiuța membru în comisia de recepție și diriginte de șantier, care este acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și de două infracțiuni de uz de fals. A urmat apoi Nicolae Giuran, care a fost președinte al comisiei și de asemenea