Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Augustin Ofiteru au depus plangere la Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale in cazul presupusului plagiat al premierului Victor Ponta, apreciind ca solutia procurorului in acest caz este "nelegala si lipsita de temeinicie".
Cei trei, reprezentati de avocatul Florin Plopeanu, solicita "admiterea plangerii, desfiintarea rezolutiei atacate si trimiterea cauzei la procuror in vederea inceperii urmaririi penale fata de domnul Victor Viorel Ponta sub aspectul savarsirii infractiunii de plagiat, prevazuta de art. 141 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe". Primul termen in acest dosar a fost fixat pentru 20 ianuarie 2014.
Cititi in atasament plangerea depusa la Inalta Curte de Casatie si Justitie
Informatie de context
Pe 23 august 2012, Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Augustin Ofiteru au anuntat printr-un comunicat de presa ca au depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta pentru plagiat. Avocatul Florin Plopeanu a declarat pentru HotNews.ro ca plangerea penala se refera la lucrarea "Raspunderea in dreptul international umanitar", publicata la Editura Universul Juridic in anul 2010 si care ii are ca autori pe Victor Ponta si Daniela Coman. Cartea "include in intregime teza de doctorat a domnului Ponta", plus alte cateva capitole, a precizat avocatul.
Amintim ca in ceea ce priveste teza de doctorat a prim-ministrului Victor Ponta, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis pe 29 iunie 2012 ca este un plagiat. Detalii si aici In aceeasi zi, ministrul interimar al Educatiei Liviu Pop a schimbat componenta si regulamentul de functionare ale CNATDCU, astfel incat Consiliul