Infractorii care folosesc metoda „accidentul rutier” îşi continuă încercările de a-i păcăli pe oameni şi îi folosesc pe taximetrişti ca mesageri.Ultimul caz a avut loc ieri la Ţigănaşi, Iaşi. Sursa: gds.ro
În jurul orei 12:00, un taximetrist a sunat la poliţie şi a spus că a fost solicitat de o persoană necunoscută care i-a cerut să se deplaseze în comuna Ţigănaşi. El trebuia să ajungă la locuinţa lui T.C., un bătrân de 87 de ani, pentru a ridica 5.000 lei, bani pe care trebuia să îi aducă în municipiul Iaşi, la o anumită adresă. Persoana care a solicitat suma de bani s-a recomandat taximetristului ca fiind fiul bătrânului în cauză.
Cum funcţionează sistemul
Ziarul de Iaşi scrie că ajuns în comuna Ţigănaşi, taximetristul a luat legătura cu T.C. şi de la acesta a aflat că fusese anterior sunat de o femeie, pe telefonul fix, care s-a recomandat a fi avocat şi care i-a relatat că fiul său provocase un accident rutier, fiind în prezent arestat, solicitându-i suma de 5000 lei pentru “a-l scăpa de puşcărie”.
Falsa avocată i-a spus bătrânului să predea suma respectiva unui taximetrist care va veni la domiciliul său.
Taximestristul şi-a dat seama că este ceva suspect în această situaţie şi a discutat cu bătrânul spunându-i că este posibil să fie victima unor escroci, apoi împreună au fost la poliţie unde au reclamat acest lucru.
În cauză este întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la înşelăciune, cercetările fiind preluate de Biroul de Investigaţii Criminale Iaşi.
Recomandările poliţiei
-Verificaţi, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală;
- Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier;
- Sunaţi la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112