Poliţiştii bucureşteni, specializaţi în investigarea fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, fac, joi dimineaţă, două percheziții domiciliare pentru documentarea infracţională a unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals, fals în înscrisuri oficiale şi nesesizarea organelor de cercetare penală.
Directorul de la OSIM, directoarea de la resurse umane şi încă un angajat sunt urmăriţi penal, potrivit România TV. Ei sunt acuzaţi de fals, uz de fals şi fals în înscrisuri oficiale.
Procurorii susţin că în anul 2009, unul dintre angajaţii OSIM a falsificat o adeverinţă pentru studii superioare pentru a obţine un salariu mai mare. Ulterior, el a fost detaşat în străinătate. Acolo i-au fost cerute mai multe documente care să ateste că este absolvent de facultate.
Tupeul angajatului nu a avut margini: afalsificat şi o diplomă pe care a ataşat-o la dosar. După verificări, angajaţii străini au constatat că toate actele de studiu prezentate erau false aşa că au cerut ajutorul Poliţiei.
Astfel, poliţiştii bucureşteni au făcut, joi dimineaţă, percheziţii în acest caz. "Ofiţerii de poliţie din cadrul D.G.P.M.B - Serviciul de Investigare a Fraudelor, Sector 3, au date şi informaţii cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals, fals în înscrisuri oficiale şi nesesizarea organelor de cercetare penală într-o instituţie publică din Capitală", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Capitalei.
(Sursa: rtv.net) Poliţiştii bucureşteni, specializaţi în investigarea fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, fac, joi dimineaţă, două percheziții domiciliare pentru documentarea infracţională a unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals, f