După desfiinţarea CS Turnu Severin, care a jucat în Liga I pe un stadion de 20.000 de locuri, renovat complet în 2009, Mehedinţiul a devenit singurul judeţ din istoria României postbelice fără niciun sport de echipă, la seniori. Municipiul Drobeta – Turnu Severin beneficiază, din 2006, şi de o sală polivalentă ultramodernă, dar sporturi precum handbalul, baschetul, voleiul sau futsal-ul, chiar şi cele de eşalon inferior, lipsesc din peisajul sportiv mehedinţean, la nivel de seniori. Nici la juniori, Mehedinţiul nu stă mai bine, singurele echipe fiind cele de la CSS Drobeta, de fotbal şi handbal!
Judeţul Mehedinţi nu e reprezentat nici la polo, în pofida faptului că în Drobeta – Turnu Severin există, din 1988, un bazin olimpic. Acesta s-a închis în urmă cu 5 ani din cauza acoperişului aflat în pericol de prăbuşire şi nu a mai fost reabilitat, iar promisiunile factorilor de decizie au curs precum apa pe Dunăre.
În urmă cu 10 ani, Mehedinţiul era reprezentat în Divizia C de fotbal de CS Severnav, Dierna Orşova, Building Vânju Mare şi Minerul Valea Copcii, iar HC Cildro Delignit activa în eşalonul secund la handbal masculin. Dintre acestea, doar Minerul mai există, dar în prezent se zbate în mocirla campionatului judeţean. După retrogradarea din prima ligă, de luna trecută, CS Turnu Severin s-a desfiinţat şi nu va mai fi înscrisă nici măcar în Liga a IV-a. În urmă cu doi se ani desfiinţase şi echipa-fanion a judeţului Mehedinţi, FC Drobeta, iar în 2010 dispăruse şi fosta divizionară C Termo Severin.
Paradoxal, vara trecută, deşi promovase în Liga Naţională, Severinul a desfiinţat şi echipa de handbal feminin Terom Iaşi, care fusese adusă la jumătatea campionatului, din Copou, să reprezinte oraşul de la Dunăre! Rugby-ul, un alt sport de echipă popular în România, e şi el total necunoscut severinenilor.
În prezent, Mehedinţiul