Salariile lunare de până la 5.000 de euro oferite de angajatorii din străinătate au atras anul acesta un număr foarte mare de absolvenţi de Bacalaureat la Universitatea de Petrol şi Gaze, Medicină şi Geografia.
Facultăţile de Automatică, Telecomunicaţii, Petrol şi Gaze, dar şi Medicina, Geografia şi Contabilitatea sunt specializările unde anul acesta va fi cea mai mare concurenţă la admitere, atrăgând mii de candidaţi încă din primele zile de înscrieri. De altfel, acestea sunt şi cele mai solicitate specializări pe piaţa muncii, susţin specialiştii din recrutare, ceea ce arată că tinerii se îndreaptă către meseriile căutate şi, în concluzie, bănoase. La cele mai multe universităţi din ţară, examenele se vor susţine chiar săptămâna viitoare.
La ASE, contabilitatea este cea mai râvnită
La Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune este cea mai căutată specializare de către candidaţii care au participat în primele două zile la înscrierile de la Academia de Ştiinţe Economice (ASE) din Bucureşti, programate să se încheie mâine.
„Aproximativ 2.000 de candidaţi s-au înscris până acum, majoritatea alegând Contabilitate, dar şi Facultatea de Finanţe şi Bănci şi cea de Cibernetică Economică, amândouă regăsindu-se în topul preferinţelor şi în anii trecuţi. Credem că tinerii au sesizat o solicitare în aceste zone pe piaţa muncii şi vor să se specializeze pe domenii care sunt căutate chiar şi în timp de criză, cum ar fi băncile şi contabilitatea. Faţă de anul trecut sunt mai puţini candidaţi fiindcă avem examen de admitere anul acesta“, a explicat pentru „Adevărul“ Florina Mohanu, purtătorul de cuvânt al ASE.
Geografia, în top la Universitatea Bucureşti
În schimb, la Universitatea din Bucureşti s-au înscris peste 17.500 de candidaţi până acum - cei mai mulţi la F