CNA a decis, joi, să retragă somaţia publică pe care o aplicase în 27 iunie Digi Film pentru încadrarea filmului "Kick Ass" într-un interval orar greşit, după ce reprezentanţii postului au contestat decizia, afirmând că televiziunea permite restricţionarea accesului minorilor la anumite programe.
CNA a analizat, în şedinţa de joi, o adresă primită de la compania RCS&RDS (care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Digi Film), referitoare la sancţionarea Digi Film cu somaţie publică în data de 27 iunie. În această adresă, RCS&RDS a solicitat CNA reanalizarea sancţiunii aplicate televiziunii Digi Film.
Totodată, la şedinţa CNA de joi au fost prezenţi doi reprezentanţi ai RCS&RDS, Lucian Mihai şi Bogdan Chiriţoiu.
Aceştia au precizat că televiziunea Digi Film a fost sancţionată pentru difuzarea unui film într-un interval greşit orar, însă "Digi Film este un post pay-tv (cu plată, n.r.), care este doar în sistem digital şi poate fi blocat cu acord parental".
"Cred că este o scăpare a CNA de a observa că Digi Film este un canal pay- tv, care este bine consolidat legal în legislaţia în vigoare, aşa cum este canalul HBO, însă am observat un tratament uşor diferenţiat între noi şi ceilalţi. (...) Mă refer la modul în care CNA tratează subiectele legate de încadrarea filmelor la Digi Film prin comparaţie cu celălalte (televiziuni, n.r.)", a declarat unul dintre reprezentanţii RCS&RDS.
Totodată, acesta a completat: "Atâta timp cât putem asigura tot registrul tehnic care încadrează corect pay - tv, mai exact posibilitatea de restricţionare, de parolare, de codare a accesului minorilor, nu cred că se aplică o sancţiune în cazul unui canal pay-tv".
Ulterior, Laura Georgescu, preşedintele CNA, le-a spus membrilor Consiliului: "Votăm cine este pentru acceptarea contestaţiei şi cine este împotriva contestaţiei. Dacă votăm pentru înseamnă