De ceva vreme, în mijloacele de transport din Capitală schimbul de replici tăioase dintre taxatori şi pasageri au căpătat amploare. Iar motivul gâlcevelor este acela că tot mai mulţi dintre conductori se arată indignaţi faţă de călătorii care achită călătoria în bănuţi şi nu în bancnote, aşa cum vor ei.
,,Încalcă obligaţiunile de serviciu”
Potrivit directorului Întreprinderii Municipale ,,Regia Transport Electric’’, Gheorghe Morgoci, monedele sunt o posibilitate de a achita biletul în troleibuze, o chestiune ce nu poate fi pusă în discuţie. Morgoci mai spune că taxatorii sunt bine instruiţi, astfel încât să nu existe nedumeriri în privinţa monedei naţionale şi că până acum nu a primit nici o plângere în acest sens
„Nu există aşa ceva. Conductorul este obligat să primească bănuţi de la fiecare călător. Dacă refuză să-i ia, înseamnă că el încalcă regulile şi obligaţiunile de serviciu. În acest caz pasagerul are tot dreptul să înregistreze numărul troleibuzului şi să ne contacteze”, spune Morgoci.
În cazul în care vor fi depuse plângeri de acest fel, reprezentanţii ,,Regia Transport Electric” declară că vor lua măsurile de rigoare: „Nu înţeleg de ce s-a creat această situaţie. Atunci când vin să se angajeze, taxatorii sunt învăţaţi cum să se comporte şi ce fel de bani să ia de la pasageri. De asemenea, li se cere să fie atenţi la eventuali bani falşi. Dacă va fi nevoie vom întreprinde măsuri până la eliberarea din serviciu”, completează directorul.
Pe de altă parte, taxatorii spun că e adevărat că au fost instruiţi, însă îşi motivează gestul prin faptul că la casierie nu vor să le primească bănuţii, la sfârşitul zilei de muncă.
Bănuţul rămâne mijloc de plată
Problema monedelor, de o valoare mică, aproape inutilizabilă, este răspândită nu numai în mijloacele de transport, dar şi în multe din unităţile comerciale din ţară. Şefa Dir