Artistul japonez Manabu Ikeda foloseşte un stilou acrilic şi o cantitate semnificativă de cerneală pentru a crea desene masive şi complicate. Finalizarea unei asemenea lucrări îi răpeşte artistului opt ore pe zi, timp de doi ani, asta pentru că o lucrare măsoară, în general, aproximativ trei metri.
Lucrările sunt de o mărime impresionantă, şi nu este de mirare uimirea privitorilor, dacă punem la socoteală şi amalgamul de detalii pe care le poţi descoperi într-un astfel de desen.
Impresionantele desene prezintă scene haotice care înfăţişează tsunamiuri, tencuieli detaliate cu arbori şi peisaje imposibile, care par rupte din basme. Ciudat este faptul că, de cele mai multe ori, artistul nu are o imagine precisă a felului în care va arăta produsul final. Rezultatele reprezintă un amestec de schiţe tradiţionale japoneze, în care accentul cade pe natură şi toate aceste ingrediente contribuie la crearea unui desen exploziv.
„Forma, culoarea şi expresia naturii: apa, gândacii, arbori şi vremea, toate astea mă inspiră şi mă face să-mi pun întrebări“, a declarat artistul într-un interviu acordat revistei Hi Fructose.
„Elementele naturii mă atrag foarte tare. Sunt de acord că trăim într-o lume care beneficiază de tehnologii avansate, dar în acelaşi timp simt că acţionăm contra naturii, ceea ce mă face să mă simt pe cale de dispariţie“, a mai spus artistul.
Influenţat, în mare parte, de lumea naturală din Japonia, cea mai recentă expoziţie a lui Manabu s-a concentrat exclusiv asupra tulburărilor provocate de cutremurul din 2011, care a lovit ţara sa.
Ikeda Manabu s-a născut în 1973 în Saga, Japonia, a urmat cursurile Universităţii Naţionale Tokio, unde a studiat arte plastice şi muzică, iar în prezent locuieşte în Tokyo. Lucrările sale au fost expuse la Galeria de Artă Mizuma, din Tokyo; Muzeul West Vancouver, din Canada