Parlamentarii USL au explicaţii pentru faptul că în Gorj sunt mult mai multe concedieri decât angajări. Vina o poartă autorităţile locale care nu ştiu să le ofere facilităţi investitorilor, dar şi Complexul Oltenia care a lăsat prestatorii de servicii fără obiectul muncii. Sunt şi aleşi care nu îşi explică de ce în Gorj este mai rău decât în restul ţării.
Faptul că mii de gorjeni şi-au pierdut locurile de muncă o ştiu chiar şi parlamentarii USL. Deputatul PSD Mihai Weber, admite că situaţia nu este tocmai roză şi că, deşi au fost create noi locuri de muncă, aşa cum promiseseră în campania electorală, numărul angajărilor păleşte în comparaţie cu cel al disponibilizaţilor. „Cred că e o situaţie punctuală la noi, pentru că la nivel de ţară, ca urmare a ultimei statistici, numărul de locuri nou create a crescut, s-au raportat peste 60.000 de noi locuri de muncă. Nu ştiu de ce la noi este numărul acesta ridicat de şomeri, probabil şi Hidroelectrica a intrat în incapacitatea asta de plată şi una dintre măsuri a fost restructurarea, sunt societăţile care au prestat servicii pentru activitatea minieră. E adevărat, ca semnal nu e deloc pozitiv, nu e un lucru bun”, a spus deputatul PSD Mihai Weber.
Greblă: Trebuie să fi atractiv pentru investitori
Senatorul PSD Toni Greblă este de părere că economia judeţului a avut de suferit de pe urma regresului înregistrat de activitatea minieră. „Din păcate economia judeţului este strict dependentă de activitatea din minerit şi de activitatea de producere a energiei electrice. Spuneam din luna februarie, datorită unor condiţii obiective, dar şi prea multului subiectivism, activitatea din minerit a cunoscut un regres, producţia de energie este sub capacitatea optimă de funcţionare şi toate astea au influenţat întreaga economie a judeţului. E prima jumătate a anului de guvernare, ploile din toamnă şi primăvară au făcut