La nici un an de la reabilitare şi dotare, Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Orăşenesc Balş este privit cu mult mai multă încredere de către pacienţi. Şi medicii au mai multe opţiuni moderne de tratare a pacienţilor decât au avut vreodată în această unitatea în care se lucra cu ustensile vechi de peste patru decenii, şi acelea donate de o unitate militară desfiinţată.
Ambulatoriul Balş nu va mai face de râs sistemul medical românesc în faţa medicilor spitalului din oraşul Thann, Franţa, cu care este înfrăţit de 21 de ani, şi de la care a primit, de-a lungul vremii, aparatură şi alte bunuri foarte utile. Chiar dacă au existat discuţii referitoare la calitatea lucrărilor clădirii, care are peste cinci decenii de la construcţie, tot răul a mers spre bine. Pacienţii pot să beneficieze de o gamă mai largă şi mai sigură de servicii, dat fiind faptul că din cei peste 1,2 milioane de euro investiţi în proiect, cea mai mare parte a fost folosită pentru cumpărarea de aparatură modernă. Cabinetelor de Boli Interne, Oftalmologie, ORL, Neurologie, Psihiatrie, Obstetrică-Ginecologie, Chirurgie, Ortopedie, Dermato-Venerologie, Radiologie-Imagistică, Fizioterapie, Pediatrie li s-au adăugat şi cabinetul de Oncologie, dar şi de cel de Boli de nutriţie, care, din păcate, aşteaptă un medic de specialitate pentru a putea fi pus în funcţiune. În timp ce conducerea spitalului vede diferenţele aduse de investiţie în calitatea serviciilor şi în numărul mai mare de pacienţi care pot fi primiţi la cabinete, locuitorii din Balş sunt mulţumiţi că ambulatoriul arată, totuşi, ca o unitate spitalicească şi nu ca o dărăpănătură cu aparatură şi ustensile de dinainte de Revoluţie.
„Am mai multă încredere să vin la Ambulatoriu“
Deşi încă există nemulţumiri cu privire la cozile care se formează la anumite intervale orare în ambulatoriu, oamenii privesc cu mai multă