Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS), condus de Dan Sova, va modifica proiectul noii legi a Parteneriatului Public Privat in urma discutiilor cu reprezentantii Comisiei Europene (CE), potrivit unui comunicat al institutiei. Proiectul elaborat in luna martie a fost criticat pentru lipsa de transparenta, iar oficialii romani trebuie sa tina cont de pozitia Bruxelles-ului pentru ca avizul CE este obligatoriu in domeniul achizitiilor publice. Modificarile cerute de Comisia Europeana vor fi integrate intr-o noua varianta a proiectului legislativ.
"Cele doua parti au discutat o serie de modificari care ar trebui facute in vederea imbunatatirii proiectului de act normativ. In acest sens, elementele convenite de comun acord cu Comisia Europeana vor fi integrate in textul legii, urmand ca varianta finala a proiectului sa se rediscute in cel mai scurt timp, astfel incat proiectul de act normativ sa poata inregistra progres pe circuitul de avizare si ulterior sa fie transmis in Parlament", arata Departamentul Marilor Proiecte, asa cum este cunoscuta institutia condusa de Dan Sova.
Avizul Comisiei Europene este unul conform, ceea ce inseamna ca noua lege trebuie sa respecte prevederile europene in domeniul achizitiilor publice. In perioada 2011-2013 au existat 16 tentative de astfel de proiecte, insa niciunul nu s-a concretizat.
O echipa de specialisti ai Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS), departament condus de Dan Sova, a discutat la Bruxelles cu reprezentantii Comisiei Europene despre proiectul de Lege a Parteneriatului Public-Privat (PPP), potrivit unui comunicat remis HotNews.ro. In urma discutiilor, in textul legii vor fi integrate o serie de modificari discutate de cele doua parti "in vederea imbunatatirii actului normativ". HotNews.ro a scris in luna m