Comuna aflată la zece kilometri de Craiova se poate lăuda, de ieri, cu o fabrică de producere a furajelor, investiţie privată de peste un milion de euro care a ridicat nivelul localităţii. Deşi este aproape de oraş, investitorii nu prea s-au înghesuit la Coşoveni, motiv pentru care autorităţile locale încearcă să facă totul pentru a-i atrage. „Orice primar vrea să aibă firme pe teritoriul comunei, pentru că asta înseamnă locuri de muncă, taxe şi impozite şi, implicit, dezvoltarea localităţii“, susţine Nicuşor Coandă, noul edil al comunei, prezent şi el la inaugurarea fabricii.
Producţia de furaje sută la sută naturale a început la Coşoveni, sub formă de test, în urmă cu trei luni, iar până acum fabrica a produs şi a vândut peste 5.000 de tone. „Asta înseamnă că cererea este destul de mare în România, iar noi am intrat pe această piaţă pentru a veni în întâmpinarea dorinţei clientului“, afirmă Mădălin Enescu, cel care a susţinut această investiţie din fonduri proprii. Pe lângă fabrică, omul de afaceri a modernizat aici şi o fermă avicolă de creştere a puilor, ambele la cele mai înalte standarde de calitate, adunate sub brandul „Natural Ferma“. „Un lucru la fel de important pentru noi şi pentru această zonă este şi faptul că am creat peste 50 de locuri de muncă“, ţine să menţioneze Mădălin Enescu.
Fabrica de nutreţuri combinate are o capacitate de 35.000 de tone de furaje pe an, o linie de granulare de cinci tone pe oră, iar furajele se administrează ca atare la păsări şi animale. „Produsele sunt pentru porci, miei şi viţei pentru îngrăşare, găini de reproducţie, găini ouătoare, pentru toate animalele şi păsările care se pot creşte în fermă pentru a produce alimentele de bază. Sunt furaje fără hormoni de creştere şi fără conservanţi, pentru că toată lumea îşi doreşte să mănânce sănătos şi alocă tot mai mulţi bani pentru acest stil de viaţă“, mai spune M