Potrivit liderului sindicatului "Huila", Domokos Laszlo, cei 202 ortaci de la Mina Paroşeni, care au lucrat în schimbul unu, nu au mai ieşit din subteran după terminarea programului, oamenii fiind nemulţumiţi că, de la începutul acestei săptămâni, Complexul Energetic Hunedoara - singura piaţă de desfacere pentru cărbunele din Valea Jiului - nu le-a mai preluat huila, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Nemulţumirea oamenilor este justificată şi ne-au anunţat încă de la intrarea în şut că vor recurge la acest gest. În această lună, Complexul Energetic Hunedoara a preluat doar o singură săptămână cărbune de la noi, şi atunci, doar pentru că ştiau că am anunţat un miting de protest. Producţia realizată pe această lună este de doar 40 la sută, iar noi nu mai avem unde însiloza cărbunele pe care l-am extras", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Domokos.
Potrivit sursei citate, şi cei circa 85 de ortaci care au intrat în schimbul doi au spus că se vor alătura colegilor care au refuzat să iasă din subteran.
Pe de altă parte, personalul de la suprafaţă - angajaţii din birouri şi de la ateliere - va rămâne la locurile de muncă după terminarea programului, în semn de solidaritate cu minerii blocaţi în subteran.
La rândul lor, minerii din schimbul doi de la minele Petrila şi Uricani au declarat că vor rămâne în subteran după ce îşi termină programul.
"Dacă nu începem să livrăm, o să fim nevoiţi să plecăm acasă, în concediu neplătit. Am ajuns bătaia de joc a celor care conduc această activitate", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ioan Temneanu, preşedintele sindicatului de la Mina Petrila.
Consiliul de Administraţie al CEH s-a întrunit, miercuri, la Bucureşti pentru a discuta problema livrării cărbunelui de la SNIMVJ şi a decis că directorul general al CEH, Daniel Andronache, trebuie să stabilească dacă are nevoie de acest c