La începutul lunii martie, fondurile europene mai primeau o lovitură: Primăria municipiului Câmpulung atribuia o licitație în valoare de aproximativ 6 milioane de euro unei firme cu îndelungată experiență în contracte cu statul și distrugeri de patrimoniu cultural și dendrologic. Firma se numește Grup Corint SA, din Alba Iulia, și s-ar putea să vă fie cunoscută de prin presă pentru dezastrul comis la reabilitarea cetății Alba Carolina. Cu acea ocazie, lucrând tot pe bani europeni, Grup Corint a făcut tot ce-a putut pentru a-și bate joc de istorie și de mediu, distrugând vestigii arheologice și defrișând practic un parc, prin tăierea nejustificată a 117 arbori seculari.
Se pare, însă, că faptele de arme ale Grup Corint au impresionat atât de tare administrația locală din Câmpulung, încât a fost aleasă pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului, inclusiv a parcului Merci și a bulevardului Pardon. Primarul liberal Călin Andrei s-a arătat foarte mulțumit de câștigătorul licitației, cum mulțumit se arată și acum, când deja parcul central a fost distrus, în loc de 20 de arbori cât trebuiau tăiați, fiind puși la pământ aproape 100. Deocamdată, din motive de tărăgănare a lucrărilor pentru suplimentarea fondurilor, Grup Corint și-a oprit drujbele, dar lucrările vor reîncepe, probabil, după Zilele Orașului. Motiv numai bun să ne adâncim investigația în săptămânile viitoare.
La începutul lunii martie, fondurile europene mai primeau o lovitură: Primăria municipiului Câmpulung atribuia o licitație în valoare de aproximativ 6 milioane de euro unei firme cu îndelungată experiență în contracte cu statul și distrugeri de patrimoniu cultural și dendrologic. Firma se numește Grup Corint SA, din Alba Iulia, și s-ar putea să vă fie cunoscută de prin presă pentru dezastrul comis la reabilitarea cetății Alba Carolina. Cu acea ocazie, lucrând tot pe bani e