Aceasta este concluzia la care au ajuns cei de la Universitatea Tehnică din Cluj, care au efectuat studii speciale ce vor sta la baza constituirii Strategiei de Dezvoltare a Judeţului Bistriţa-Năsăud pentru perioada 2014 - 2020. Specialiştii susţin că în Bistriţa-Năsăud petenţialul şi valorile sunt prea puţin exploatate.
Profesorul universitar Stelian Brad, din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj Napoca, a prezentat astăzi la Consiliul Judeţean câteva concluzii ale studiului efectuat de reprezentanţii universităţii din care face parte legate de cercetările pe care le-au făcut în judeţul Bistriţa-Năsăud.
Potrivit acestuia, "Bistriţa-Năsăud este un judeţ cu un potenţial extraordinar dar pe care nu reuşim să îl exploatăm aşa cum ar trebui. În multe cazuri exploatarea se face la minim şi este păcat".
Stelian Brad a dat ca exemplu potenţialul turistic al unor zone precum Sângeorz-Băi, munţii Rodnei sau zona Colibiţei, despre care spune că nu sunt valorificate aşa cum ar trebui.
În plus profesorul universitar a mai amintit şi de parcul de la Arcalia, de multitudinea de peşteri existente în Bistriţa-Năsăud şi de cele peste 500 de monunente istorice care ar trebui incluse în circuite turistice care să le valorifice.
Toate datele adunate de specialiştii care au făcut cercetări pe teren pentru fiecare domeniu de activitate vor fi folosite pentru pregătirea Stategiei de Dezvoltare a Judeţului Bistriţa-Năsăud pentru perioada 2014 - 2020.